Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Un narcolog cu mita în…

Un narcolog cu mita în sac

Un narcolog a fost surprins de forţele de ordine în momentul în care ofiţerii Direcţiei pentru combaterea crimei organizate a Direcţiei generale servicii operative a MAI chiar în biroul de serviciu, în momentul în care a estorcat şi a primit 600 USD.

Banii au fost solicitaţi de medic în scopul eliberăriii unui certificat care ar confirma că şoferul nu este în stare de ebrietate, din perspectiva neatragerii acestuia la răspundere administrativă. În cadrul percheziţiei efectuate în biroul funcţionarului, oamenii legii au depistat atât banii pe care era scanată inscripţia „Mita 2010″, cât şi un proces-verbal de constatare a examinării medicale care confirma lipsa alcoolului în sângele conducătorului auto.

În prezent, medicul narcolog a fost reţinut în baza art. 166 Cod de Procedură Penală al RM, iar în privinţa sa a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 324 al.2 Cod Penal al RM. Dacă va fi găsit vinovat de „Corupere pasivă”, bărbatul riscă de la 5 la 10 ani de închisoare, cu amendă în mărime de la 20 000 la 60 000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.